Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση κατά του Καρκίνου (UICC) ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου και προσφέρει την ευκαιρία για μια ευρύτερη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για αυτή τη μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας μας. Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας  θα διαθέσει κορυφαία έργα που έχουν μεταδοθεί από το «Θέατρο της Τετάρτης», για τους ασθενείς που θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, προκειμένου, αν το επιθυμούν, να τα ακούν στο χρόνο της θεραπείας τους .
Ετησίως περίπου, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, ωστόσο, σήμερα μόνο το 20% των παιδιών ανά τον κόσμο μπορούν να επωφεληθούν από την προηγμένη ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο χρειάζονται τη βοήθεια όλων, αναφέρει η Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά, με πρωτοβουλία της οποίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.Η πρόγνωση στα παιδιά και τους εφήβους που νόσησαν από καρκίνο είναι καλή.
Ο Σύλλογος Ελπίδα, φέτος κλείνει 30 χρόνια επιτυχημένου λειτουργήματος προς τα παιδιά με καρκίνο. Έχει φτάσει στο σημείο τρία στα τέσσερα παιδιά να γίνονται καλά και ο στόχος τώρα είναι το τέσσερα στα τέσσερα.
Η Teligron Ltd θέλοντας να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του σκοπού, προχωρά σε μια ακόμη δωρεά προς τον Σύλλογο Ελπίδα.

elpida_202002.jpg