Ο Φεβρουάριος μπήκε δειλά δειλά και όπως λέει και η γνωστή παροιμία, ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει!

Τον μήνα που μας πέρασε έγιναν πολλές δράσεις και συμφωνίες για να βοηθήσουν τον Σύλλογο Ελπίδα.

Μια σημαντική συμφωνία ελπίδας και ζωής υπέγραψαν το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και η «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ» Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019. Το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπέγραψαν προβλέπει ότι τα μέλη της «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ» αναλαμβάνουν να στηρίξουν οικονομικά την τυποποίηση και επεξεργασία δειγμάτων των εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», μέσα από το Πρόγραμμα «Υιοθέτησε ένα δείγμα».

Τον θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία μιας ευρύτερης συνεργασίας έβαλαν οι Έλληνες Πρόσκοποι και το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας, με αντικείμενο την ενημέρωση των νέων για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπογράφηκε στις 16 Ιανουαρίου 2019 και έχει στόχο την προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ειδικά, αλλά και του κοινού γενικότερα, σχετικά με τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων για μεταμόσχευση σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά, νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα.

Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος έχει εγγράψει πάνω από 75.000 νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών, 38 από τους οποίους έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα συμβατοί χαρίζοντας ελπίδα ζωής σε 38 συνανθρώπους μας.

Από τα νούμερα βλέπουμε ότι είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, να βρεθούν όλοι οι δότες που χρειάζονται για να σωθούν πολλές ακόμη ζωές. Αυτός είναι και ο δικός μας σκοπός, να βοηθήσουμε τον Σύλλογο Ελπίδα όσο περισσότερο μπορούμε. Έτσι για μια ακόμη φορά προχωράμε σε δωρεά, για να βάλουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια.

SyllogosElpidaFeb2019.jpg