Ο Σεπτέμβριος μπήκε, το φθινόπωρο είναι μπροστά μας και φυσικά σε λίγο θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Δυστυχώς αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες αφού έχει μπει πλεον για τα καλά στη ζωή μας ο κοροναϊός. Έτσι λοιπόν οι μαθητές απαιτείται να επιστρέψουν στα σχολεία με αποκλειστική χρήση μάσκας προστασίας. Οι γνώμες των γονιών διίστανται και έχει δημιουργηθεί ένα μεγαλο κύμα άρνησης γύρω από αυτό.

Γιατροί και επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι η μάσκα προστατεύει από τη μετάδοση της COVID-19 και άλλων ιογενών λοιμώξεων. Η χρήση μάσκας είναι απολύτως ασφαλής, εύκολος ο τρόπος εφαρμογής της και ο πιο οικονομικός τρόπος αντιμετώπισης της COVID-19 για τα παιδιά ηλικίας από 2 ετών και άνω. Μεγάλη έμφαση πρέπει φυσικά να δοθεί στη σωστή εκπαίδευση από το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον για τη σωστή χρήση της.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα, κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, έκανε τη δική της ανάρτηση σχετικά με το θέμα και αναφέρθηκε στα παιδιά του Συλλόγου λέγοντας: “Η χειρουργική μάσκα αποτελεί «ασπίδα» για τα παιδια της ΕΛΠΙΔΑΣ. Τα παιδια με καρκίνο έχουν μάθει να φορούν τις πράσινες αυτες μάσκες όλες τις στιγμές της ημέρας, στο παιχνίδι, στα μαθήματα τους, στην αγκαλιά της μητερας τους...χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθούν, και χωρίς ποτε να δυσανασχετήσουν. Αυτες τις κρίσιμες ώρες, που η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για μικρους και μεγάλους, είναι ισως μια ευκαιρία να διδάξουμε σε όλα τα παιδια την έννοια του σεβασμού στην ίδια την ανθρώπινη ζωή.”

Η Teligron Ltd. βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Συλλόγου Ελπίδα και προχωράει σε μια ακόμη μηνιαία δωρεά, γιατί για εμάς ο σεβασμός προς την ανθρώπινη ζωή βρίσκεται στην πρώτη θέση.

elpida_202007_1.jpg