Από Μαρτη καλοκαιρι και από Αύγουστο χειμώνα! Αυτές και άλλες πολλές παροιμίες θυμηθήκαv στην Ογκολογική μονάδα, καθώς φορούσαν τα όμορφα μαρτακια τους τα παιδία! Η ομάδα Velones in action, που χαρακτηρίζεται για τις ομαδικές της δράσεις, έφτιάξε και πρόσφερε σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων ΕΛΠΙΔΑ τα βραχιολάκια γνωστά ως «Μαρτάκια». Όπως είναι κατανοητό, λόγω των αυστηρών μέτρων που τηρούνται λόγω COVID τα μαρτάκια παραδόθηκαν και μοιράστηκαν μέσω του συλλόγου. Με αυτή την προσφορά τους έδωσαν μεγάλη χαρά και πολλά χαμόγελα στα παιδιά!

 

Βέβαια τον Μάρτιο γιορτάζεται και η ημέρα της γυναίκας. Οι γυναίκες, με τους χίλιους ρόλους και τη μοναδική δύναμη της ψυχής τους, σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε, κρατούν τις κοινωνίες μας όρθιες. Οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες, οι μητέρες, οι εργαζόμενες, οι γυναίκες στα κέντρα λήψης αποφάσεων, οι μητέρες των παιδιών με καρκίνο, οι εθελόντριες δότριες μυελού των οστών. Υποκλινόμαστε ταπεινά μπροστά σε όλες αυτές τις γυναίκες που καθημερινά αγωνίζονται με όλες τις δυνάμεις για την επιβίωση, για την προσφορά, για ένα καλύτερο αύριο.

 

Η ευγνωμοσύνη, η ελπίδα, η αγάπη για τον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη που φωτίζουν το σκοτάδι της πανδημίας, πλημμύρισαν τη Διαδικτυακή Εκδήλωση με τίτλο «Οι Ήρωες των ΜΕΘ - Ήρωες της Καρδιάς μας» που πραγματοποίησε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο». Ο Σύλλογος θέλησε να απευθύνει ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους γιατρούς και νοσηλευτές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, στους Ήρωες εκείνους που εδώ και έναν χρόνο δίνουν έναν σκληρό αγώνα απέναντι στην πανδημία.

Μάλιστα, η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε πως το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» αποφάσισε να αποστείλει σε όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές των ΜΕΘ ολόκληρης της χώρας ένα συμβολικό «Μετάλλιο Αγάπης και Ευγνωμοσύνης» για να τους ευχαριστήσει και να τους τιμήσει για το μεγάλο τους αγώνα με ένα συμβολικό «Μετάλλιο Αγάπης και Ευγνωμοσύνης».

Είναι εκείνοι που ξεχνούν ότι υπάρχουν, για να υπάρξουμε εμείς. Αυτό είναι αληθινή φιλανθρωπία. Φιλανθρωπία με πλήρες το εννοιολογικό φορτίο της αγάπης.

 

Η Teligron Ltd. συμμετέχοντας ενεργά, προχωράει σε ακόμη μια μηνιαία δωρεά προς το Σύλλογο Ελπίδα καθώς όλοι καλούμεθα να μετάσχουμε σε αυτό τον αγώνα, στο μέτρο της ευθύνης και των δυνατοτήτων μας.

elpida_202103.jpg