Για ακόμα μία φορά, δεν μένουμε στα λόγια αλλά κάναμε πράξη αυτά που λέμε. Συνεχίζουμε να δείχνουμε εμπράκτως την στήριξη μας, με μια ακόμη δωρεά, στο Σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ".

Η δράση του συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ" ξεκινά από 25 περίπου χρόνια. Αρχικά, ξεκίνησε σαν μία ομάδα ευαισθητοποιημένων γυναικών, που με την στήριξη των δωρητών και των εθελοντών, άρχισε να έχει σημαντικότατο έργο. Αρχικά, ο στόχος του Συλλόγου ήταν η βοήθεια σε παιδιά που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών. Το κατάφεραν με την δημιουργία μιας πρότυπης ιατρικής μονάδας, που μέχρι τότε δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί.

Το 1999 ακολούθησε η δημιουργία του Ξενώνα "ΕΛΠΙΔΑ", ο οποίος φιλοξενεί παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες με τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη να διαμένουν στην Αθήνα για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους.

Επόμενος στόχος τους ήταν η δημιουργία του πρώτου Παιδιατρικού Ογκολογικού Νοσοκομείου στην Ελλάδα. Ένα έργο που θα παρείχε τα πιο σύγχρονα μέσα για την αντιμετώπιση όλων των μορφών παιδικού καρκίνου. Και το κατάφεραν κι αυτό μέσα από πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και σύμμαχό του τον Ελληνικό λαό.

Δυστυχώς, οι οικονομικές συνθήκες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν στον κόσμο να προχωρεί σε δωρεές τόσο εύκολα όσο παλιότερα. Παρόλα αυτά, οι ανάγκες όλο και μεγαλώνουν. Μόνο έτσι το μεγάλο έργο του Συλλόγου θα μπορέσει να συνεχιστεί, χαρίζοντας ανακούφιση και θεραπεία σε περιπτώσεις που χωρίς την βοήθεια του συλλόγου θα ήταν δύσκολα αντιμετωπίσιμες.

Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι μπροστά σε μια τέτοια προσπάθεια. Έτσι, για μία ακόμα φορά, θα θέλαμε να εκφράσουμε την απεριόριστη εκτίμηση και το σεβασμό προς το έργο τους. Ευχή μας είναι, με την βοήθεια όλων μας, να μπορέσουν να υλοποιήσουν το όραμά τους και να χαρίσουν χαμόγελα σε πολλά παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

 

FT CONFIRMATION - SYLLOGOS ELPIDA 08.03.2016.jpg