Σταθμό για την ιατρική επιστήμη στην χώρα μας και για τα παιδιά με καρκίνο αποτελεί η πραγματοποίηση της πρώτης Εξατομικευμένης θεραπείας από το μοναδικό στην χώρα μας Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ». H θεραπεία που έγκειται στην χορήγηση ειδικών λεμφοκυττάρων που εξοντώνουν τα μολυσμένα κύτταρα εφαρμόστηκεσε παιδί ηλικίας 4 ετών δίνοντας του ελπίδα ζωής εκεί όπου όλες οι άλλες θεραπείες δεν είχαν προοπτική.

 

Τη σπουδαιότητα αυτού του επιτεύγματος τόνισε με επίσκεψή του στο Νοσοκομείο ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας κύριος Βασίλης Κικίλιας. Επίσης αναγνωρίζοντας την μεγάλη της προσφορά, ο κύριος Κικίλιας θέλησε να ευχαριστήσει την Πρόεδρο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Βαρδινογιάννη. Η συνομιλία τους, λόγω των ειδικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε μέσω skype.

 

H «ΕΛΠΙΔΑ» έχει αποδείξει στη διάρκεια των χρόνων τη συγκλονιστική της στάση δίπλα στα παιδιά μας και στις ελληνικές οικογένειες και στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Δίπλα στον ανθρώπινο πόνο, δίπλα στην αγωνία των γονιών. Και τις πιο πολλές φορές τα παιδιά τα οποία τα περνάνε αυτά τα καταφέρνουν και στέκονται όρθια και δυνατά.

 

Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες για όλο τον κόσμο. Η χώρα μας αντιμετώπισε γρήγορα, έγκαιρα και με πρόληψη αυτή την πανδημία που είναι μια κρίση της δημόσιας υγείας παγκόσμια. Το ΕΣΥ στάθηκε όρθιο και προστατεύθηκαν οι συμπολίτες μας προτάσσοντας τους ειδικούς, τις επιστημονικές απόψεις, ενημερώνοντας με διαφάνεια τον κόσμο και οργανώνοντας την άμυνα μας απέναντι σε αυτό τον ιό.

 

Η Teligron συνεχίζει να στηρίζει αυτό που κάνει ο Σύλλογος Ελπίδα πολλά πολλά χρόνια και με πολλή αγάπη και πολλή φροντίδα και στοργή για τα παιδιά μας. Προχωρήσαμε λοιπόν σε μια ακόμη μηνιαία δωρεά για τους μικρούς ήρωες.

elpida_202006.jpg