Ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ», με την Κοινωνική του Υπηρεσία που στεγάζεται στο ισόγειο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων στέκεται με φροντίδα, γνώση και αγάπη στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους καθ’ όλη την διάρκεια της νοσηλείας τους. Μια φροντίδα που δεν σταματά ποτέ.

Γνώμονάς της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στον σχεδιασμό του Νοσοκομείου, εκτός από τις πιο σύγχρονες κτιριακές και επιστημονικές προδιαγραφές, ήταν και η προστασία της ευαίσθητης παιδικής ψυχής. Γι’ αυτό έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εσωτερική του διακόσμηση. Έτσι, με ζωγραφιές και εικόνες από μνημεία και φιγούρες οικείες στα παιδιά, καθένα από τα κτίρια παραπέμπει σε μια διαφορετική ήπειρο, κάθε γωνιά του σε μια διαφορετική χώρα. Στόχος είναι, στο δύσκολο «ταξίδι» που κάνουν τα παιδιά για τη θεραπεία τους, να τα συνοδεύει η μαγεία του παραμυθιού και να φέρνει το χαμόγελο στα χείλη τους. Η αισθητική αυτή προσέγγιση και η απόδοσή της στους χώρους του νοσοκομείου θεωρείται παγκόσμια πρωτοτυπία.

Επίσης υπάρχει ο Πολυχώρος Βιβλιοθήκης που δημιουργήθηκε για τους γονείς και τα παιδιά που βιώνουν καθημερινά αρκετές δυσκολίες, προκειμένου να βρουν διεξόδους χαλάρωσης και ψυχαγωγίας. Από τον χώρο αυτό συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδες ξεκινούν και οι κινητές – τροχήλατες βιβλιοθήκες για να επισκεφτούν όλες τις κλινικές της Μονάδας με την βοήθεια των εθελοντών της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ο Πολυχώρος της Βιβλιοθήκης 2 απογεύματα κάθε εβδομάδας, μεταμορφώνεται σε αίθουσα προβολής με ταινίες για μικρούς και μεγάλους. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το Pop Corn και τα αναψυκτικά, όπως και σε έναν πραγματικό κινηματογράφο.

Τα παιδιά μας έτσι έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα της νοσηλείας.

Ο εξοπλισμός για την αίθουσα προβολής είναι μια δωρεά του «ΕΛΠΙΔΑ JUNIOR» και συγκεκριμένα του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών.

Η Teligron Ltd. προχωράει για μια ακόμη φορά σε μια μηνιαία δωρεά προς τον Σύλλογο Ελπίδα.

Με δωρεές, μπορούμε όλοι μας να συμβάλλουμε στο έργο του Συλλόγου Ελπίδα και να κάνουμε την καθημερινότητα των μικρών αγωνιστών, λίγο πιο εύκολη και ευχάριστη.

elpida_202007.jpg