Για άλλη μια φορά ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» πρωτοπορεί ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη χώρα μας: ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, εφαρμόζοντάς τη μέσα από ένα πιλοτικό πρόγραμμα θεραπευτικής κατασκήνωσης. Η ιδέα και η υλοποίηση της 1ης Θεραπευτικής Κατασκήνωσης για παιδιά, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανήκει στην Επιτροπή των νεαρότερων μελών του Συλλόγου, στην Επιτροπή «Elpida Youth». Η 1η Θεραπευτική Κατασκήνωση φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του THE RANCH στο Σοφικό Κορινθίας, όπου 70 παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες απ’ όλη την Ελλάδα, 25 αποθεραπευμένα παιδιά-εθελοντές και 25 στελέχη, από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2017 βίωσαν τη μοναδική εμπειρία της θεραπευτικής ψυχαγωγίας. Η Elpida Youth Summer Camp 2017 ήταν για όλους, μικρούς και μεγάλους, 10 υπέροχες μέρες γεμάτες γέλιο και χαρά, γεμάτες αθλητικές, καλλιτεχνικές και πνευματικές δραστηριότητες, παιχνίδι και διασκέδαση, που έδωσαν στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους, να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους και να νιώσουν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για το αύριο.

Το φθινόπωρο, μια ακόμη πνοή αισιοδοξίας και ελπίδας σε παιδιά έρχονται να δώσουν οι Άγγελοι της Χαράς, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και των εικαστικών. Μέσα από τις δραστηριότητές τους επιθυμούν να ενεργοποιήσουν ευγενή συναισθήματα, την φαντασία, την όρεξη καθώς και τη δύναμη για ζωή! Οι Άγγελοι της Χαράς επισκέπτονται την Ογκολογική Μονάδα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ" με: Διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις, με επισκέψεις στα δωμάτια με μουσικοθεραπεία, με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και ζωγραφικές δημιουργίες.

Οι υπέροχες δράσεις συνεχίζονται απο πολλούς ανθρώπους και οργανώσεις και εμείς βρισκόμαστε πάντα δίπλα τους να τους στηρίξουμε και να τους ενισχύσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Έτσι λοιπόν, προχωράμε σε μια ακόμη δωρεά για το μήνα Οκτώβριο. Για να μπορέσουν όλα τα παιδιά να πουν «Τα κατάφερα!»

 

Syllogos Elpida OCT17.jpg